Skip to main content
Λαμπρές ιδέες. Ποιοτικές κατασκευές. Καλώς ορίσατε στο site μας!
Λαμπρές ιδέες. Ποιοτικές κατασκευές. Καλώς ορίσατε στο site μας!

Μονώσεις
Υδρορροές 

Γιατί η μόνωση είναι συνώνυμο της προστασίας ενός ακινήτου.

Εάν η μόνωση σε οποιοδήποτε τύπο ακινήτου δεν γίνει σωστά, δεν έχει καμμία απολύτως αξία η άριστη κατασκευή στέγης. Για το λόγο αυτό, στη Lagogenis η εφαρμογή μονώσεων γίνεται βάσει εγκεκριμένων προτύπων του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης, είτε το ακίνητο διαθέτει στέγη είτε ταράτσα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, έχουμε πολλά παραδείγματα όπου κατά την επίσκεψή μας σε ακίνητα, διαπιστώσαμε πως ενώ έχουν κατασκευαστεί στέγες που φαντάζουν εξαιρετικές, δεν έχει προηγηθεί η σωστή μόνωση με τα κατάλληλα υλικά, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί ανυπολόγιστες ζημιές. Συνεπώς, επιβάλλεται αποξήλωση της στέγης, στη συνέχεια εκ νέου μόνωση κι ύστερα κατασκευή της στέγης από την αρχή.


Τύπος μόνωσης

Θερμομόνωση
Εφαρμόζεται με στόχο να διατηρείται η θερμοκρασία εντός του ακινήτου σε φυσιολογικά επίπεδα. 

Λαμβάνοντας υπ’όψιν την παλαιότητα, την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η μόνωση του ακινήτου, αλλά και τις συνήθεις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, προτείνουμε από 8cm πάχος θερμομόνωσης και πάνω. 

Υπάρχει ωστόσο, πληθώρα επιλογών που με την εξειδικευμένη τεχνική που διαθέτουμε, προσθέτει πλεονεκτήματα όπως:

  • Η επιλογή θερμομόνωσης πάχους 10-12 cm, καταργεί τη χρήση του κλιματιστικού το καλοκαίρι. Συνεπώς, επιτυγχάνεται και εξοικονόμηση ενέργειας.
  • Υλικά που πετυχαίνουν ταυτόχρονα και ηχομόνωση, κατάλληλα για κτίρια σε πολύβουα αστικά κέντρα.
  • Βραδυφλεγή υλικά που ενισχύουν την πυροπροστασία του κτιρίου, κατάλληλα για κτίρια σε δασώδεις περιοχές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο πετροβάμβακας που αντέχει σε θερμοκρασίες ακόμη και 1000 βαθμών της κλίμακας κελσίου.

Υγρομόνωση 
Εφαρμόζεται με στόχο η υγρασία να μην διεισδύσει εντός του ακινήτου.

Δεδομένου ότι η υγρασία οφείλεται στην ταχύτητα ροής του αέρα που διαπερνά τα κεραμίδια σε συνδυασμό με την εκάστοτε κλίση της στέγης – εάν υπάρχει, προτείνουμε μεμβράνες κεραμοσκεπών με ελάχιστο βάρος 700-750gr/m2, τριών στρώσεων, καθώς δεν επηρεάζονται από τη συγκέντρωση υδρατμών και την επακόλουθη εμφάνιση μούχλας που προέρχεται από τον εσωτερικό χώρο. Παράλληλα, έχουν την ικανότητα να λειτουργούν καταλυτικά και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου η θερμοκρασία κάτω από τα κεραμίδια μπορεί να σκαρφαλώσει πάνω από τους 700C και παρ’όλα αυτά να μην επηρεάσει την ακεραιότητα της στέγης.

 

Πρότυπα Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης

Μονώσεις

υδρορροές

Υδρορροές

Οι υδρορροές που χρησιμοποιεί η εταιρεία μας είναι κατασκευασμένες από χαλκό, ζινκ [(zinc) αντισκωριακό υπόστρωμα φωσφορικού ψευδαργύρου] και αλουμίνιο (μονοκόμματα φύλλα χωρίς ενώσεις), ώστε με την κατάλληλη επεξεργασία τους, να αποφύγετε τις διαρροές νερού, αλλά και τη διείσδυσή τους στο εσωτερικό του ακινήτου.

© Σταύρος Λαγογένης, all rights reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Builders.